Kelebihan guna Prepaid ToneExcel

ToneExcel Prepaid

ToneExcel Prepaid

(1) Anda akan mendapat 1 simkad Tune Talk Tone Excel secara PERCUMA. Namun demikian, anda masih boleh:
  • mengekalkan nombor hp lama anda, prepaid mahupun postpaid.

(2) Di dalam simkad TTTE tersebut telah mempunyai airtime kredit sedia ada sebanyak RM30.

  • Sebenarnya modal (Yuran pendaftaran [RM90] tolak airtime [RM30]) cuma rm60 sahaja.

insuran5

(3)  Layak untuk mendapat Personal Accident (PA) Insurance dari Tune Insurance bernilai RM100,000 secara PERCUMA.
  • Cover 2 perkara – kematian dan kecacatan kekal, akibat kemalangan, tertakluk kepada terma & syarat.
  • Tiada premium tahunan, hanya topup minima bulanan RM30 (tak membebankan kerana kita sendiri yang guna topup tu.)
(4). Dapat Mata Ganjaran/ Points setiap kali kita topup.
Mata ganjaran tune talk
  • Points ini tiada tarikh luput, boleh ditukarkan dengan:
  • Tiket penerbangan AirAsia, PERCUMA.
Tiket Kapal Terbang
  • Smartphones- Samsung, LG, Ninetology, Blackberry, HTC, Nokia.
  • Tablets  – Ninetology, Samsung.
  • Jam
  • Tiket Wayang
  • Tiket Konsert.
ToneExcel Prepaid

ToneExcel Prepaid

(5)  Layak untuk mendapat Corporate rate Tune Hotel iaitu diskaun sehingga 30%.

  • Tone Excel dah dapatkan kita pakej lengkap iaitu termasuk 24 hours aircond, towel rental with free amenity pack, 24 hours tv/ astro/ wifi/ internet – WOW!!


(6)  Dapat masuk Cabutan Bertuah, macam-macam ada… 

  • Seminggu 2 kali, semasa Preview di HQ Sri Petaling, hadiah-hadiah seperti handphone, payung, t-shirt, cap, tablet, cash, dsbnya.
  • Monthly lucky draw – eligibility topup minimum RM80 sebulan, hadiah RM200.
ToneExcel Prepaid

ToneExcel Prepaid

7) Dapat masuk Pertandingan, hadiah hebat hebat belaka… 

  • Top Sponsor of the Month – Syarikat TE bagi RM1 Ribu . Syarikat juga bagi Hp, Tablet, berdasarkan jumlah sponsor.
  • Top topup – hadiah Hp Blackberry Z10, dsbnya.
  • Ada incentive Umrah
ToneExcel Prepaid

ToneExcel Prepaid

(8)  Boleh dapat EXTRA INCOME

Bonus Pertama: FastTrack Bonus

Setiap seorang yang anda sendiri taja, anda akan diberikan bonus RM20 dan anda boleh taja seberapa ramai yang anda suka, tiada limit.

Jika anda menaja dari 1-15hb, bonus akan dibayar pada hujung bulan, jika anda menaja dari 16-31hb, bonus akan dibayar pada 11hb berikutnya.

Setiap pembayaran bonus akan di tolak RM3 untuk kos pengurusan.

Bonus Kedua :Komisyen Top-up

Setiap orang yang anda taja sendiri, dipanggil Level-1, dan sesiapa yang ditaja oleh Level-1 dipanggil Level-2, begitulah seterusnya.

ToneExcel membayar komisyen setiap kali mereka topup sehingga Level-3 dan setiap level adalah infinity.

Komisyen topup dari 1-31hb akan dibayar pada 21hb berikutnya. Setiap pembayaran bonus akan di tolak RM3 untuk kos pengurusan.

Komisyen yang dibayar kedalam akaun bank anda adalah:
(Jika kita sendiri top-up dari RM20-RM59)
Level-1 sebanyak 6%
Level-2 sebanyak 3%
Level-3 sebanyak 11%

(Jika kita sendiri top-up dari RM60 dan keatas)
Level-1 sebanyak 10%
Level-2 sebanyak 3%
Level-3 sebanyak 13%



Bonus Ketiga: Bonus Baru
Jika kita rujuk/sponsor 1 ahli baru direct di bawah kita dalam masa sebulan – kita akan dapat 5% daripada Komisyen Topup kita.
Jika 2 orang – dapat 10%
Jika 5 orang – dapat 15%
Jika 10 orang – dapat 20%
  • Pendapatan di atas merupakan pendapatan pasif seumur hidup selagi rangkaian di bawah kita topup. Memang mereka akan topup pun sebab memang mereka pakai handphone.
  • Pendapatan ini boleh diwarisi. Sebarang kejadian yang berlaku ke atas diri kita, waris kita boleh mendapat pendapatan kita ni. Ini sangat penting & terbaik!
  • Kita boleh memiliki beberapa akaun – maksima sehingga 10 akaun
  • Tak perlu beli stok yang banyak.
  • Maintenance rendah – rm20 topup sebulan sahaja. Untuk layak dapat PA Insuran rm30 topup sebulan sahaja.
  • Umur 12 tahun pun boleh turut serta.
  • Terbuka kepada bukan warganegara yang memiliki passport. YA!… orang Bangladesh, Indonesia, Nepal, Mynmar, dll warga asing pun boleh join. & Mereka pakai topup lagi banyak
ToneExcel Prepaid

ToneExcel Prepaid

Fakta Tentang Handphone Anda

1. Bil handphone anda melebihi RM30 setiap bulan
2. Sebagai pelanggan setia, anda tak pernah dapat APA-APA manfaat kewangan, tiket kapal terbang dan sebagainya
3. Anda tak dapat APA-APA pun setiap kali isteri, anak, ibu, bapa, kawan ataupun sesiapa saja Topup Handphone mereka. (Walaupun anda yang rekomen kepada mereka)
4. Syarikat telekomunikasi anda sekarang, tak pernah bagi perlindungan insuran PERCUMA walaupun anda dah bayar beribu-ribu ringgit kepada mereka selama ini
5. Anda akan guna telefon seumur hidup anda
6. Anda tahu bahawa majoriti rakyat malaysia berumur 12 tahun dan keatas ada handphone
7. Bil Telefon anda sekarang ni menjadi LIABILITI untuk anda.
ToneExcel Prepaid

ToneExcel Prepaid

Kalau anda bersetuju dengan 7 Fakta ini, dengan segala hormatnya anda dijemput untuk menyertai WOW Referral Program yang dibawakan oleh Tune Talk dan Tone Excel.

Sekira anda mempunyai masalah dan memerlukan bantuan/penerangan lanjut mengenai perniagaan WOW ToneExcel Referal Program ini, anda boleh menghubungi saya terus di:

SMS / WHATSAPP HP: 013-862 6225

EMAIL: marvin.masan@gmail.com

ID: 469 691

PESANAN SIMKAD

Terdapat beberapa cara untuk mendapatkan simkad ini, anda boleh pilih mana-mana satu yang mudah kepada anda.

Harga: RM90 sekeping (Mengandungi airtime sebanyak RM30)

Saya cadangkan dapatkan beberapa keping extra supaya mudah untuk anda membuat penajaan nanti. Bila ada kawan-kawan yang berminat anda boleh terus menjual kepada mereka, tidak perlu tunggu nak order semula.

Cara 1:
Hubungi pemilik blog ini dan dapatkan terus daripadanya:
Nama: Marvin Masan
No Tel: 013-862 6225
Email: marvin.masan@gmail.com

atau

Cara 2:
Anda boleh membeli simkad tersebut daripada Agen Penjual Simkad (APS) ToneExcel yang tinggal berhampiran dengan rumah anda. Untuk mendapatkan senarai APS ditempat anda, apa yang perlu anda lakukan hanyalah sms;
APS Lokasi ke 014-705 7769

Contohnya jika anda tinggal di Kuching, Sarawak. Lakukan sms seperti ini:

“APS Kuching” dan hantar ke 014-705 7769.

atau

Cara 3:
Dapatkan terus dari admin blog ini secara Pos Ekspress.
Sila SMS/Whatsapp admin blog ini untuk dapatkan detail akaun bank dan masuk amaun harga simcard yang di pesan;

Selepas itu hantarkan maklumat ke email marvin.masan@gmail.com seperti nama, nombor hp, alamat penghantaran dan bukti pembayaran. Anda juga MESTI SMS maklumat tersebut ke 013-862 6225.

SIMKAD akan dihantar menggunakan pos Ekpress. Sila tambah RM10 untuk kurier service.
(Termasuk Sabah/Sarawak)

  • Contohnya:
    Jika anda ingin memesan 5 keping SIMKAD, maka jumlah yang perlu anda bank-inkan adalah
    5xRM90 + RM10 = RM 460
  • Jika anda ingin memesan sekeping sahaja SIMKAD, maka jumlah yg perlu dibank-inkan adalah
    1xRM90 + RM10 = RM100

Pesanan yang dibuat selepas jam 10 pagi, akan dihantar keesokkan harinya. Biasanya Pos Ekspres akan mengambil masa 2/3 hari berkerja untuk sampai ke destinasinya

Atau

Cara 4:
Anda juga boleh terus datang ke Pejabat Utama ToneExcel di Sri Petaling atau mana-mana Service Centre yang tersenarai. Pastikan semasa anda membeli simkad tersebut anda menyebut siapakan upline anda dan member id saya iaitu:

ID: 469 691

Ibu Pejabat Tone Excel,
B-2-8 & B-3-8, Jalan 3/149/E, Taman Sri Indah,
Bangunan Endah Promenade, Bandar Baru Sri Petaling,
57000 Sri Petaling, KL

Tel: 010 – 5000 969 atau 010 – 5333 969

Jana Extra Income Melalui Handphone : Soal Jawab

SOAL JAWAB

Tone Excel Prepaid

Tone Excel Prepaid

  • Adakah anda pengguna telefon bimbit?
    Ya/Tidak
  • Apakah telco yang anda gunakan?
    Mungkin anda menjawab..diiejee, silkum, maycis atau salah satu daripada mana-mana syarikat telco di negara kita.
  • Apakah yang anda perolehi dengan menggunakan simkad yang anda guna tersebut?
    Mungkin anda menjawab…. seperti biasa, saya boleh buat call in, call out, buat sms, suft internet, boleh whatsapp,viber dan macam-macam lagi lah…
  • Berapa anggaran kos yang anda bayar setiap bulan untuk menggunakan handphone tersebut?
    Lebih kurang RM50-RM150 setiap bulan / lebih kurang RM100-RM300 setiap bulan.
  • Berapa lama anda sudah menggunakan handphone ini?
    5 tahun / 10 tahun / mungkin 15 tahun.
  • Berapakah cas panggilan seminit dengan telco yang anda guna sekarang?
    5 sen / 20 sen. Kalau kepada 10 kenalan rapat dalam 12 sen kot.
  • Berapakah purata cas seminit bagi penggunaan telefon anda dalam sebulan?
    Mungkin anda akan jawab…tak berapa pasti.
  • Percayakah anda jika katakan purata cas seminit telefon anda adalah 36 sen seminit?
    Betuk ke? Tak pasti pula.
Tone Excel Prepaid

Tone Excel Prepaid

TAHUKAH ANDA

  • Jika anda bersembang dengan rakan selama 31 saat, dan tiba-tiba panggilan anda terputus, anda akan di cas penuh, mungkin sebanyak 36 sen.
  • Cas yang dikenakan pada waktu puncak (8.00 pagi-2.00 pagi) jauh lebih mahal dari waktu bukan puncak (2.00 pagi-8.00 pagi)?
  • Cas setiap minit jika anda topup RM10 jauh lebih mahal berbanding jika anda topup RM50?
  • Panggilan ke telco yang berlainan adalah jauh lebih mahal berbanding panggilan ke telco yang sama?
  • Jika anda topup RM10, biasanya dapat masa tamat tempoh dalam lingkungan 7 hari, katalah anda hanya menggunakan kredit sebanyak RM6, maka baki RM4 tidak boleh digunakan pada hari ke lapan, jika nak guna baki tersebut, anda perlu topup lagi, katalah anda topup RM10, maka baki anda adalah RM14, dapat 7 hari lagi.Tahukah anda yang cas panggilan seminit untuk menggunakan baki RM4 tadi adalah lebih 40 sen seminit?
  • Sesetengah promosi panggilan murah, jika tidak digunakan pada tempoh tertentu, baki kredit tersebut akan hilang begitu sahaja.
  • Cas panggilan untuk minit pertama tidak sama dengan minit ke lima.
  • Tahukah anda bahawa terdapat banyak kos tersembunyi di dalam cas penggunaan telefon bimbit yang anda gunakan hari ini?
  • Tahukah anda, bahawa di negara kita ini, ada satu simkad yang amat jimat, tiada langsung kos tersembunyi dan amat transparent?
ToneExcel Prepaid

ToneExcel Prepaid

  • Disini saya ingin kongsikan dengan anda satu simkad yg dipanggil Simkad ToneExcel, yg menggunakan perkhidmatan talian dari TuneTalk/Celcom.
  • Cas Panggilan seminit adalah 28 sen kesemua rangkaian, tidak akan BERTAMBAH walau apa keadaan sekali pun, cuma ia boleh berkurang sahaja.
  • Dengan cas 28 sen seminit, ia menjimatkan sehingga 22% kos bulanan telefon bimbit anda berbanding daripada purata 36 sen seminit.
  • Jika anda topup RM30 anda akan dapat extra RM10, menjadi RM40
    maknanya anda telah jimat 7 sen, kerana cas panggilan anda adalah 21 sen seminit. Jimat 42%.
  • Jika anda topup RM50 anda akan dapat extra RM20, menjadi RM70
    maknanya anda telah jimat 8 sen, kerana cas panggilan anda adalah 20 sen seminit. Jimat 44%
  • Tahukah anda, bahawa setiap kali anda tambah kredit/ topup. Setiap kali anda topup telefon bimbit anda, 7% akan dipulangkan semula kepada anda dalam bentuk cash. Ia dipanggil CashBack.
  • ToneExcel satu-satunya syarikat di dunia yang memulangkan semula dalam bentuk tunai terus ke akaun bank anda!

BAGAIMANA UNTUK MULAKAN PERNIAGAAN INI?

Sekira anda mempunyai masalah dan memerlukan bantuan/penerangan lanjut mengenai perniagaan WOW ToneExcel Referal Program ini, anda boleh menghubungi saya terus di:

SMS / WHATSAPP HP: 013-8626225 

EMAIL: marvin.masan@gmail.com

ID: 469 691

PESANAN SIMKAD

Terdapat beberapa cara untuk mendapatkan simkad ini, anda boleh pilih mana-mana satu yang mudah kepada anda.

Harga: RM90 sekeping (Mengandungi airtime sebanyak RM30)

Saya cadangkan dapatkan beberapa keping extra supaya mudah untuk anda membuat penajaan nanti. Bila ada kawan-kawan yang berminat anda boleh terus menjual kepada mereka, tidak perlu tunggu nak order semula.

Cara 1:
Hubungi pemilik blog ini dan dapatkan terus daripadanya:
Nama: Marvin Masan
No Tel: 013-862 6225
Email: marvin.masan@gmail.com

atau

Cara 2:
Anda boleh membeli simkad tersebut daripada Agen Penjual Simkad (APS) ToneExcel yang tinggal berhampiran dengan rumah anda. Untuk mendapatkan senarai APS ditempat anda, apa yang perlu anda lakukan hanyalah sms;
APS Lokasi ke 014-705 7769
Contohnya jika anda tinggal di Kuching, Sarawak. Lakukan sms seperti ini:
“APS Kuching” dan hantar ke 014-705 7769.

atau

Cara 3:
Dapatkan terus dari admin blog ini secara Pos Ekspress.
Sila SMS/Whatsapp admin blog ini untuk dapatkan detail akaun bank dan masuk amaun harga simcard yang di pesan;

Selepas itu hantarkan maklumat ke email marvin.masan@gmail.com seperti nama, nombor hp, alamat penghantaran dan bukti pembayaran. Anda juga MESTI SMS maklumat tersebut ke 013-862 6225

SIMKAD akan dihantar menggunakan pos Ekpress. Sila tambah RM10 untuk kurier service.
(Termasuk Sabah/Sarawak)

  • Contohnya:
    Jika anda ingin memesan 5 keping SIMKAD, maka jumlah yang perlu anda bank-inkan adalah
    5xRM90 + RM10 = RM 460
  • Jika anda ingin memesan sekeping sahaja SIMKAD, maka jumlah yg perlu dibank-inkan adalah
    1xRM90 + RM10 = RM100

Pesanan yang dibuat selepas jam 10 pagi, akan dihantar keesokkan harinya. Biasanya Pos Ekspres akan mengambil masa 2/3 hari berkerja untuk sampai ke destinasinya.

Who should I marry?

Caught Cheating??

One Sunday morning George burst into the living room and said, ‘Dad! Mom! I have some great news for you! I am getting married to the most beautiful girl in town. She lives a block away and her name is Susan.  After dinner, George’s dad took him aside,

‘Son, I have to talk with you. Look at your mother, George. She and I have been married 30 years, she’s a wonderful wife and mother, but, she has never offered much excitement in the bedroom, so I used to fool around with women a lot.’

‘Susan is actually your half sister, and I’m afraid you can’t marry her.’

George was brokenhearted.   After eight months he eventually started dating girls again. A year later he came home and very proudly announced, ‘Diane said yes! We’re getting married in June.’  Again his father insisted on another private conversation and broke the sad news. ‘Diane is your half sister too, George.  ‘I’m awfully sorry about this.’

George was livid! He finally decided to go to his mother with the news his father had shared.  ‘Dad has done so much harm. I guess I’m never going to get married,’ he complained. ‘Every time I fall in love, Dad tells me the girl is my half sister.’

‘Hee hee,’ his mother chuckled, shaking her head, ‘Don’t pay any attention to what he says. He’s not really your father.’

Tiru macam saya..Ada berani??

Razak pergi ke sebuah restoran kegemarannya dan memesan ayam panggang seekor..Beberapa minit kemudian pesanannya sampai… Tapi sedang dia menikmatinya makanannya.. pelayan yang lain menghampirinya dan berkata..

“Maaf, Encik… Itu sebenarnya pesanan lelaki yang ada di sana itu. Dan ini merupakan stok ayam terakhir yang kami ada… Maaf ya Encik.”

Razak menoleh ke arah lelaki yang ditunjuk, ternyata badannya besar dan gagah.. lalu berkata,”Kerana terlanjur sudah makan sedikit..jadi ayam ini milik saya. lagi pun saya juga membayarnya.” Sementara si pelayan restoran nampak kebingungan, lelaki gagah tadi dengan wajah marah sambil membawa pisau menghampiri Razak.

“Hai budak.. jangan sentuh lagi..!! Apapun yang akan engkau lakukan terhadap ayam itu akan aku lakukan juga terhadap engkau. Kalau kau potong kakinya, aku akan potong kaki engkau. Kalau engkau potong perutnya, aku akan potong juga perutmu. Pendek cerita.. apapun yang engkau lakukan, akan aku lakukan juga pada engkau.” Razak terdiam beberapa minit.. lalu perlahan-lahan dia mengangkat ayamnya, membawa ke mulutnya dan menjilat bontot ayam tersebut…

Please leave comments if you like this post..

Pregnant Wife Story

Since the wife is eight months into her pregnancy, the husband has to sleep on the floor to avoid any regrettable mistake, which might happen pretty easily, for he has been desperate for quite a while now…

Just before lying down on the bed, she glances at him and sees the poor guy curls up on the floor, eyes stare widely into the empty air, filled with hopeless desire…

Feeling sorry for her husband, she opens the top drawer of the cabinet, takes out a fifty dollar bill, and gives it to him, “Awww, my honey is so depressed… here, take this and go to the woman next door, she will let you sleep with her tonight… and remember that this happens only once… ok?… don’t think about it again.”

The husband rolls his eyes in disbelief, but afraid that she may change her mind, he grabs the money and leaves quickly. A few minutes later, he returns, hands the bill back to the wife and says with much disappointment,

“She said this is not enough, she wants sixty.” The wife’s face slowly turns red with anger, “Damn that bitch… when she was pregnant and her husband came over here… I only charged him fifty.”

Banyak bisnes dalam internet atau diluar

Banyak bisnes dalam internet atau diluar sana, lebih kepada aktif income. Jual sekali, untung sekali. Contohnya anda jual goreng pisang, sekali terjual, sekali anda untung. Ataupun macam jual ebook, semusim terjual, anda akan dapat untung yang banyak. Tapi lepas itu, anda kena menjual lagi untuk mendapat untung yang banyak. Kali ini saya ingin berkongsi dengan anda apa itu PASIF INCOME. Jual sekali, untung berkali-kali. Cuba lihat di http://www.hasil100fb.com/469491 atau hubungi saya di : http://toneexcel.biz/?id=469691 , SMS @ whatsapp me at: 013 575 6225 untuk maklumat lanjut

Nak ambil kos belajar buat website, kena

Nak ambil kos belajar buat website, kena bayar. Nak mempunyai email follow sendiri, kena bayar. Nak mulakan berniaga, modal besar. Nak buat promosi di radio atau TV atau surat khabar, modal besar. Apa perlu anda buat? Belajar PERCUMA didalam website ini http://www.hasil100fb.com/469491 bagaimana perkara tersebut boleh diatasi atau hubungi saya di : http://toneexcel.biz/?id=469691 , SMS @ whatsapp me at: 013 575 6225 untuk maklumat lanjut

Tahukah anda, ada diantara kita yang kel

Tahukah anda, ada diantara kita yang kelihatannya tidak bekerja, tetapi mereka itu menikmatan kehidupan ini seperti orang lain juga. Mereka ada rumah, mereka ada kereta, mereka pergi bercuti, mereka beri duit pada mak bapak setiap bulan, mereka bersedekah setiap bulan, cuma yang berbeza, mereka tak pergi kerja. Bukan bukan kaya semula jadi, tetapi mereka berjaya temui cara buat duit dari internet, hanya duduk di rumah sahaja. Mereka bermurah hati berkongsi dengan kita secara PERCUMA, lihat di http://www.hasil100fb.com/469491 atau hubungi saya di : http://toneexcel.biz/?id=469691 , SMS @ whatsapp me at: 013 575 6225 untuk maklumat lanjut

Tahukah anda, ramai orang yang berjaya m

Tahukah anda, ramai orang yang berjaya menjalankan bisnes online sebenarnya mereka tidak bekerja diluar. Mereka ini 100% buat kerja dalam rumah sahaja. Kadang2 atas katil, relax2 untuk lihat berapa duit yang masuk kedalam akaun bank mereka. Mari dengar perkongsian PERCUMA daripada mereka http://www.hasil100fb.com/469491 atau hubungi saya di : http://toneexcel.biz/?id=469691 , SMS @ whatsapp me at: 013 575 6225 untuk maklumat lanjut

Pernah dengar orang buat duit berpuluh r

Pernah dengar orang buat duit berpuluh ribu ringgit melalui facebook tetapi dia hanya buka facebook 2 bulan sekali. Anda rasa sukar nak percaya, tapi itulah yang saya lakukan semenjak 5 tahun yang lalu. Saya buat duit melalui online tetapi saya jarang sekali online. Kalau tak percaya, cuba lihat di http://www.hasil100fb.com/469491 atau hubungi saya di : http://toneexcel.biz/?id=469691 , SMS @ whatsapp me at: 013 575 6225 untuk maklumat lanjut